پول با تو؛برکت از من
قسمت دوم
در قسمت قبل بیان شد که گفتمان فمینیستی زنان را تشویق به استقلال مالی می کند. زنی که شریک زندگی زناشویی می شود در همه ابعاد شریک است و نمی تواند به استقلال مالی برسد.
از طرفی تعهد دادن به رابطه زناشویی وظایفی برای زن به وجود می آورد که با استقلال مالی در تزاحم است.
زن مسلمانی که به وظایف مادری و همسری قائل است و شغل بیرون از خانه را در اولویت های فرعی قرار داده، گاهی به غلط اسیر گفتمان استقلال مالی شده و با حساب و کتاب درآمد شوهر سعی در تعیین پول توجیبی برای خود دارد. وی می پندارد با این کار به یک استقلال نسبی رسیده است.
اما آنچه در سیره معصومین علیهم السلام مشاهده می شود سپردن امورات داخلی منزل خصوصا افزایش برکات مال به زن است.
در روزگاری که هزینه های زندگی با درآمد مرد جور در نمیاد، توجه به برکت مال اهمیت بیشتری می یابد. توصیه می شود بانوان به جای رها کردن امورات داخل منزل و سرکار رفتن، یا حساب و کتاب درآمد مرد و شکستن اقتدار وی، به راهکار های افزایش برکت اهتمام کنند.
زن که مدیر داخلی خانه است، میتواند برای رعایت آداب جلب برکت خداوند برنامه ریزی کند.
در این نوشتار چند مورد از راهکار های افزایش رزق و روزی به جهت افزایش برکت را مرور می کنیم:
۱.ایمان:
برکت از امور غیبی است و کسی که ایمان قلبی به امورات غیبی ندارد مشمول دریافت برکت نخواهد شد.
همچنین برکت خیر الهی است و به بنده ای تعلق می گیرد که ارتباط با کیفیتی با خالقش دارد.
۲.تقوا:
خداوند میفرماید: اگر اهل آبادىها ايمان مى آوردند و تقوا میداشتند، بركت هايى را از آسمان و زمين، بر آنان مى گشاديم» .(اعراف، آیه 96)
همچنین در آیات ۲و۳ سوره طلاق شرط رهایی از مشکلات و افزایش رزق و روزی از جایی که فکر نمی کند را رعایت تقوا می داند. «و هر كس از خداوند پروا كند، خداوند، برايش راه خروجى [ از مشكلات] قرار مى دهد و او را از جايى كه گمان نمىكند، روزى مى بخشد؛ و هر كس بر خدا تكيه كند، او برايش بس است. خداوند، كار خويش را به سامان مىرساند. به يقين، خداوند براى هر چيزى، اندازهاى قرار داده است» .
۳.حفظ اقتدار و احترام مرد:
خانه ای که تکریم بزرگترها رعایت می شود، محل عبور و مرور فرشتگان است. هرمکانی فرشتگان در آن رفت و آمد کنند نورانی و مقدس خواهد شد و سبب جلب برکات خداوند است.
امام صادق علیه السلام : لَيسَ مِنّا مَن لَم يُوَقِّر كَبيرَنا ويَرحَم صَغيرَنا ؛ امام صادق علیه السلام فرمودند : از ما نيست كسى كه به بزرگسالان ما حرمت ننهد و با خردسالان ما مهربان نباشد. منبع: کافی ج۲ ص
۴.مهربانی با فرزندان:
طبق حدیث قبل از امام صادق علیه السلام، کسی که با خردسالان مهربان نباشد از اهل بیت نیست. و هرکس مورد عنایت اهل بیت نباشد از رحمت و برکت خداوند دور است.
۵.سفره انداختن و صدقه دادن
۶.شکر گزاری کردن از نعمت های خداوند
۷.خوش خلق بودن
۸.بیداری بین الطلوعین
۹.بچه آوردن
۱۰.خمس مال را دادن
۱۱.خدمت گزاری پدر و مادر
#به_قلم_خودم